top of page
s136.jpg

Over Studio Samen

Studio Samen is opgericht in 2021. Tot onze grote verbazing en vreugde haalden als eerste klant Amnesty International Vlaanderen binnen. Later volgden er nog veel meer trainingen voor onder andere ProRail, Gemeente Amsterdam en Politie Nederland. 

 

Naast trainingen verzorgen we ook onderzoek en consultancy. Voor Gemeente Eindhoven werkten maar liefst 10 experts samen aan een nulmeting inclusieve communicatie. Voor DEPT. en bol.com testen we regelmatig campagnes met een daadwerkelijk diverse doelgroep en geven we advies op het gebied van inclusie.

Natuurlijk heet het bedrijf niet voor niets Studio Samen. Om een intersectionele blik te borgen werken per project samen met trainers en consultants die relevante (geleefde) ervaring inbrengen. Op deze manier werken we onder andere graag met: Osiris Hoepel, Sharmila Vooren, Halima el Ghamarti, Killian Poolmans, Ailing Eelman en Niki Lou Elevelt. 

Over oprichter Evita Lammes

Evita Lammes werkte als freelance communicatieadviseur voor verschillende organisaties in de zorg. Hier leerde ze hoe belangrijk het is om je woorden zorgvuldig te kiezen om iemand recht te doen. Zo is het bijvoorbeeld niet 'dementerenden' maar 'mensen met dementie'. Ze ging zich steeds meer verdiepen in inclusieve communicatie.

In 2021 richtte ze de podcast Inclusiecast op, waar ze van experts zoals Madhu Mathoera, Hanan Challouki en Zoë Papaikonomou leerde over inclusieve communicatie. De podcast kijkt naar inclusie en gelijkwaardigheid in de breedste zin van het woord en geeft altijd concrete tips om minder mensen uit te sluiten.

Naast Studio Samen laat Evita zich steeds publieker uit over grensoverschrijdend gedrag. Haar opiniestukken verschijnen onder andere in het NRC, de Volkskrant en Trouw. Ze gaf keynotes voor o.a. Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen en Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten. Op dit moment schrijft ze een praktisch handboek om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

s126.jpg
bottom of page