top of page

Maak onderbouwde inclusieve keuzes met onze
nulmeting.

 

s13_edited.jpg
Services

Inclusieve communicatie nulmeting

Jij wilt weten waar jullie staan qua inclusie en wat je kunt verbeteren. Wij analyseren jouw middelen en proces. Inclusieve communicatie gaat namelijk veel verder dan alleen taalgebruik of beeld.

Wat meten we?

In onze nulmeting kijken we naar representatie, diversiteit, inclusie, toegankelijkheid en gelijkwaardigheid. Wie zien we wel? Wie niet? Is dit authentiek en geloofwaardig? Wie is er betrokken in het proces en hoe lopen de geldstromen?

Wie meet dit?

Onze professionals kijken vanuit hun specifieke (ervarings-)deskundigheid. Daarnaast is het mogelijk om focusgroepen af te nemen met jullie gewenste doelgroep. Hierbij stellen wij diversiteit centraal in hoe wij werven.

Wat ontvang jij?

- Een rapport met per categorie (representatie van diversiteit, inclusie, toegankelijkheid en gelijkwaardigheid) een uitslag. 

- Concrete aanbevelingen om de score te verhogen

- Presentatie voor alle stakeholders

Heb ik een nulmeting nodig?

Als je dit herkent, is een nulmeting voor jou: 

  • Jouw marktonderzoek bestaat uit een homogene groep

  • De bestaande doelgroep is niet zo divers als jullie zouden willen

  • Binnen de organisatie bestaan verschillende meningen over hoe goed jullie het doen

  • De DEI doelstellingen blijven vaag

  • Beslissingen worden gemaakt uit angst in plaats van kennis en strategie

Met onze hulp ga je naar:

√ Duidelijkheid over waar jullie staan

√ Heldere, uitvoerbare aanbevelingen

√ Onderbouwde inclusieve keuzes 

√ Blijvende processen om inclusie te borgen

√ Bereik en engagement bij jouw gewenste doelgroep

Studio Samen

Wat zeggen klanten?

picbg2.png
header-1280x600-def-1_edited.jpg

Chung Hwa Chao

“Bij de ontwikkeling van een beleid op het gebied van DEI in reclames van bol.com, hebben Evita en Sharmila van Studio Samen ons geholpen in het bieden van een ‘outside perspective’ die buiten onze bubbel en ervaringen zijn. Door hun toegang tot andere perspectieven (een focus groep) en hun kritische blik, hebben ze dit beleid naar een hoger niveau gebracht. Het fijne aan samenwerken met Studio Samen is dat ze kritisch zijn, zonder belerend of extreem activistisch te zijn. Een aanrader dus!”

politie-nederland-logo-60723103D1-seeklogo.com.png

Team Studio Samen

Studio Samen bestaat uit een kernteam van Evita Lammes, Sharmila Vooren en Osiris Hoepel. Maar onze naam is niet voor niets Studio Samen. Voor elke opdracht stellen we zorgvuldig een team samen uit ons diverse netwerk. 

Evita (midden op de foto) is de oprichter van Studio Samen. Als je ons telefoonnummer belt of een offerte aanvraagt, heb je met haar contact. Daarnaast kun je haar ook tegenkomen als trainer, workshopleider en consultant. 

 

Sharmila (links op de foto) is onze project- en marketingmanager. Als er iets gepland moet worden, heb je contact met Sharmila. Natuurlijk zet zij zich ook in als trainer en consultant, met een nadruk op en geleefde ervaring in LGBTQIA+.

 

Osiris (rechts op de foto) kom je vooral tegen tijdens trainingen en workshops. Van de basis van Diversiteit en Inclusie tot privilege walk of het begeleiden van ambassadeurs in hun D&I rol. 

Inclusieve communicatie

Community Studio Samen

Onze naam is niet voor niets Studio Samen. Voor elke opdracht stellen we zorgvuldig een Inclusion Council samen uit ons diverse netwerk.

Groepsfoto van netwerk Studio Samen. Vrolijke mensen in diverse kleuren, genders en abilities.

Foto van ons eenjarig jubileum.

Netwerk
Studio Samen Nonye.jpg

Nonye Onwuka

Hij/hem

Diversiteit & 
Inclusie

Nonye Onwuka is vanaf het eerste uur betrokken bij Studio Samen. Hij is creative producer en zet zich in voor een duurzamere en inclusievere wereld. 

Studio Samen Halima el Ghamarti.jpg

Halima el Ghamarti

Zij/haar

Inclusie &
Kansengelijkheid

Halima is directeur van Boks jongerenhuis en noemt zichzelf Kind Warrior. Iedereen verdient een eerlijke kans op het bouwen van een leven, vrij van belemmerende aannames, opvattingen en vooroordelen. Het zou normaal moeten zijn dat je naar de ander kijkt en handelt uit oprechtheid, betrokkenheid en nieuwsgierigheid. 

Studio Samen Tim Kroesbergen

Tim Kroesbergen

Hij/hem

Digitale Gezondheid &Toegankelijkheid

Tim is adviseur, trainer en spreker op het gebied van digitale gezondheid en toegankelijkheid. Hij adviseert over (zorg) hulpmiddelen die zelfstandigheid bevorderen. Daarnaast ook spreker op het gebied van zelfstandigheid en aangrenzende toegankelijkheid van de samenleving.

Studio Samen Edloket

Begrijpelijke communicatie, B1 taalniveau

De medewerkers van EdLoket lezen en testen brieven, teksten en websites op begrijpelijkheid.

 

Zij helpen de makers van deze teksten en websites om begrijpelijk te schrijven. 

EdLoket is een dagbestedingsplek en onderdeel van afdeling Communicatie van Amerpoort.

Studio Samen Skip

Nicholas "Skip" Rosamilia

He/him they/them

Diversity, Equity and Inclusion & Neurodiversity

I work as part of the impact strategy duo We Are -Hyphen. We craft mission-aligned strategies that empower companies to contribute to a just and sustainable future.

Basing our practice in our understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Studio Samen Niki Lou Eleveld

Niki Lou Eleveld

Zij/haar Hen/hun

Trainer, D&I Consultant,
Gespreksbegeleider

Na 10 jaar in het D&I werkveld weet Niki Lou als geen ander de vertaling te maken van abstracte concepten naar passende taal en actiepunten. Niki Lou vraagt door en maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Met een intersectionele lens helpt hen bij het formuleren van duurzame plannen voor verandering.

Studio Samen Killian Poolmans

Killian Poolmans

Hij/hem

Inclusieve communicatie  &
Strategie

I help teams to embrace creativity and inclusivity in their ways of working and product development. I do so by designing and facilitating virtual workshops that provide teams with the tools to design the future. Fully remote! The goal is to contribute to an inclusive and creative workforce that creates products and services for the full spectrum of society.

Studio Samen Beryl Valpoort

Beryl Valpoort

Zij/haar

Branding, Communicatie & Strategie

Als branding coach, merkstrateeg en copywriter helpt Beryl je verder met verhalen, tools, netwerk en 12 jaar aan ondernemerservaring. Ze denkt mee van strategisch niveau tot het formuleren van de juiste woorden. Door haar ervaring als maatschappelijk werkster heeft ze inzicht in veel verschillende doelgroepen die vaak vergeten worden.

Studio Samen Ailing Eelman

Ailing Eelman

Zij/haar

Inclusieve communicatie &
communicatiestrategie

Een strategische creatieveling die zich inzet voor een betere wereld. Ailing adviseert, schrijft en verbindt. Ze werkt o.a. bij LKCA en Code Diversiteit & Inclusie.

De stip op de horizon? Die heb jij allang. Ailing helpt je om die visie concreet te maken, met plannen voor korte en lange termijn. Praktische middelen die werken voor jouw doelgroep.

Studio Samen Anna Riley-Shephard

Anna Riley-Shephard

She/her

Diversity, Equity, Inclusion & Neurodiversity

I am part of -Hyphen+. The impact consultancy led by duo Skip Rosamilia and Anna Riley-Shepard. We craft mission-aligned strategies that empower organizations to contribute to a just and sustainable future. Basing our practice in a deep understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Inclusieve Marketing

Contact

Als je vragen hebt over inclusieve communicatie ben je altijd welkom. Hoe spreek ik mensen genderneutraal aan in een email? Hoe krijg ik contact met deze specifieke doelgroep? Waarom is de spatie tussen trans en vrouw zo belangrijk?

We helpen je graag! Stuur ons een mail, maak een afspraak of bel. 

 

Spreken we je snel?

 

🖤

Team Studio Samen

bottom of page