top of page
wldg_boekcover.png

Boek

Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer zegt:

"In Waar ligt de grens? word je uitgenodigd tot een grensverkenning bij jezelf en bij collega’s. Het laat op een praktische manier zien dat het leren kennen van persoonlijke grenzen van grote waarde is, en dat dit op je werk het bespreken waard is.

Het boek geeft ook inzicht in de grenzen die de arbowet of richtlijnen van organisaties stellen, of welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om vast te stellen of bepaald gedrag over de grens is of niet. Het is niet zo dat we ‘nooit meer een complimentje mogen maken’ maar ook niet zo dat we ‘alles moeten kunnen zeggen’. Hoe doen we het dan wel? Daarvoor moet je dit boek lezen!"

Waar ligt de grens is vanaf 4 september verkrijgbaar via bol.com en managementboek.nl. 

Wat ga je leren?

Nooit meer wakker liggen van wat je had moeten zeggen!

Grensoverschrijdend gedrag lijkt wel overal te zijn. Omdat dat ook zo is! Eén op de vijf werknemers maakt iets mee. Eén op de vier wordt gepest en maar liefst de helft van de vrouwen maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag mee in hun leven.

 

Maar wat kun jij daar nou aan doen? Of niet doen? Hoe weet je of iets wat jij doet misschien per ongeluk over de grens is? 

 

In dit boek leer je herkennen wat grensoverschrijdend gedrag is én wat jij kunt doen om dit te voorkomen. Met 20 interviews, 25 How-To's, 20 opdrachten en cases van o.a. Defensie en TNO.

 

Zo ben jij voorbereid als je een grens moet aangeven, je iets ziet gebeuren of juist als iemand jou feedback geeft.

Als jij en ik namelijk elke dag oefenen met grenzen afstemmen, voorkomen we de grote problemen die we nu elke dag in de krant lezen.

  • Duidelijk zonder belerend te zijn

  • Gewone mensentaal, geen HR-praat

  • Direct toepasbaar voor iedereen die wel eens samenwerkt

wldg_mockup_yellow.jpg
s126.jpg

Over auteur Evita Lammes

Evita helpt met haar bedrijf Studio Samen klanten als bol.com en ProRail om inclusiever te communiceren en een aanspreekcultuur te realiseren. Studio Samen is het derde bedrijf dat ze voor haar 30ste oprichtte. Ze is de host van podcast Inclusiecast en ervaringsdeskundige en expert op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Haar bijdragen kun je onder andere terugvinden in NRCPW. en de Volkskrant.

bottom of page