top of page
wldg_boekcover.png

Boek

Grensoverschrijdend gedrag lijkt wel overal te zijn. Omdat dat ook zo is! Eén op de vijf werknemers maakt iets mee. Dat is niet alleen een zaak van HR, maar van ons allemaal. Maar wat kun jij nou als gewone medewerker doen? Of niet doen? Hoe weet je of iets wat jij doet misschien per ongeluk over de grens is? En waarom moet jij als goed mens met de beste bedoelingen hier eigenlijk iets mee?

Evita Lammes begeleidde vele organisaties om inclusiever te communiceren en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Ze heeft een radicaal idee: stop met gedachten proberen te lezen en praat met elkaar. In dit boek leert ze jou te herkennen wat grensoverschrijdend gedrag is én wat jij kunt doen om dit te voorkomen. Vanuit opdrachten bouw je jouw eigen Grenzen Gebruiksaanwijzing. Zo ben jij voorbereid als je een grens moet aangeven, je iets ziet gebeuren of juist als iemand jou feedback geeft.

Als jij en ik namelijk elke dag oefenen met grenzen afstemmen, voorkomen we de grote problemen die we nu elke dag in de krant lezen.

  • Duidelijk zonder belerend te zijn

  • Gewone mensentaal, geen HR-praat

  • Direct toepasbaar voor iedereen die wel eens samenwerkt

Over auteur Evita Lammes

Eén op de vijf werkenden in Nederland maakt grensoverschrijdend gedrag mee. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel pijn dit doet en hoe lang je er last van kunt blijven houden. Mijn missie is dan ook om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Inmiddels zet ik mij voor deze missie in als trainer, consultant en extern vertrouwenspersoon. We kunnen deze 2 miljoen mensen veel leed besparen als we simpelweg leren om met elkaar over grenzen te praten!

Met dit boek hoop ik werkend Nederland een liefdevolle schop onder de kont te geven om met elkaar dit gesprek aan te gaan. Er zijn al veel boeken geschreven voor HR, algemene feedbackregels of assertiviteitstips. Er zijn boeken over alleen angstcultuur of discriminatie. Er is nog geen boek dat duidelijk maar niet belerend uitlegt wat grensoverschrijdend gedrag precies is én hoe je dit met jouw collega’s van dag tot dag voorkomt. Maar met jouw steun dus wel!

s126.jpg
bottom of page