top of page

Jouw culturele instelling inclusiever
in één dag.

 

Studio Samen
Services

DEI jumpstart

Wat is DEI jumpstart?

Eén van onze consultants loopt een dag lang mee in jullie culturele organisatie. Zij/Hen/Hij spreekt met medewerkers: van catering tot directeur en observeert bezoekers. We bekijken de factoren inclusie, gelijkwaardigheid, representatie, authenticiteit, toegankelijkheid in zowel programma, partners, personeel en publiek op basis van CodeDI. 

Wat levert het op?

Een kort, leesbaar rapport met de huidige status en verbetermogelijkheden. Door een outsider mee te laten kijken, geeft dit een objectievere blik. Dit kan de focus voor D&I neerzetten, draagvlak creëren en/of bevestiging geven dat jullie op de goede weg zijn.

Wat kost het?

€2195,- exclusief BTW.

Waarom DEI jumpstart?

Nederland is divers en wordt steeds diverser. 

  • 2 miljoen mensen hebben een beperking

  • 1 miljoen leeft onder de armoedegrens

  • 25% mensen heeft een migratieachtergrond

  • 48% van Gen Z is queer

  • 54% is praktisch opgeleid

Programmeurs, directeuren en budgethouders van culturele instellingen zijn echter vaak wit, theoretisch opgeleid en cisgender.

 

Een aanname is zo gedaan en heeft echte invloed op het zelfbeeld en de kansen van jouw personeel, partners én publiek.

Onze D&I consultants helpen je op weg naar authentieke representatie door middel van directe feedback.

Icoon sustainable development goal 5. Gendergelijkheid
Icoon Sustainable Development Goal 8 Waardig werk en economische groei
Icoon Sustainable Development Goal 10 Ongelijkheid verminderen
Icoon Sustainable Development Goal Partnerschappen om de doelen te bereiken
Studio Samen

Wat zeggen klanten?

picbg2.png
header-1280x600-def-1_edited.jpg

Chung Hwa Chao

“Bij de ontwikkeling van een beleid op het gebied van DEI in reclames van bol.com, hebben Evita en Sharmila van Studio Samen ons geholpen in het bieden van een ‘outside perspective’ die buiten onze bubbel en ervaringen zijn. Door hun toegang tot andere perspectieven (een focus groep) en hun kritische blik, hebben ze dit beleid naar een hoger niveau gebracht. Het fijne aan samenwerken met Studio Samen is dat ze kritisch zijn, zonder belerend of extreem activistisch te zijn. Een aanrader dus!”

politie-nederland-logo-60723103D1-seeklogo.com.png

Team Studio Samen

Studio Samen bestaat uit een kernteam van Evita Lammes, Sharmila Vooren en Osiris Hoepel. Maar onze naam is niet voor niets Studio Samen. Voor elke opdracht stellen we zorgvuldig een team samen uit ons diverse netwerk. 

Evita (midden op de foto) is de oprichter van Studio Samen. Als je ons telefoonnummer belt of een offerte aanvraagt, heb je met haar contact. Daarnaast kun je haar ook tegenkomen als trainer, workshopleider en consultant. 

 

Sharmila (links op de foto) is onze project- en marketingmanager. Als er iets gepland moet worden, heb je contact met Sharmila. Natuurlijk zet zij zich ook in als trainer en consultant, met een nadruk op en geleefde ervaring in LGBTQIA+.

 

Osiris (rechts op de foto) kom je vooral tegen tijdens trainingen en workshops. Van de basis van Diversiteit en Inclusie tot privilege walk of het begeleiden van ambassadeurs in hun D&I rol. 

Inclusieve communicatie

Community Studio Samen

Onze naam is niet voor niets Studio Samen. Voor elke opdracht stellen we zorgvuldig een Inclusion Council samen uit ons diverse netwerk.

Groepsfoto van netwerk Studio Samen. Vrolijke mensen in diverse kleuren, genders en abilities.

Foto van ons eenjarig jubileum.

Netwerk
Studio Samen Nonye.jpg

Nonye Onwuka

Hij/hem

Diversiteit & 
Inclusie

Nonye Onwuka is vanaf het eerste uur betrokken bij Studio Samen. Hij is creative producer en zet zich in voor een duurzamere en inclusievere wereld. 

Studio Samen Halima el Ghamarti.jpg

Halima el Ghamarti

Zij/haar

Inclusie &
Kansengelijkheid

Halima is directeur van Boks jongerenhuis en noemt zichzelf Kind Warrior. Iedereen verdient een eerlijke kans op het bouwen van een leven, vrij van belemmerende aannames, opvattingen en vooroordelen. Het zou normaal moeten zijn dat je naar de ander kijkt en handelt uit oprechtheid, betrokkenheid en nieuwsgierigheid. 

Studio Samen Tim Kroesbergen

Tim Kroesbergen

Hij/hem

Digitale Gezondheid &Toegankelijkheid

Tim is adviseur, trainer en spreker op het gebied van digitale gezondheid en toegankelijkheid. Hij adviseert over (zorg) hulpmiddelen die zelfstandigheid bevorderen. Daarnaast ook spreker op het gebied van zelfstandigheid en aangrenzende toegankelijkheid van de samenleving.

Studio Samen Edloket

Begrijpelijke communicatie, B1 taalniveau

De medewerkers van EdLoket lezen en testen brieven, teksten en websites op begrijpelijkheid.

 

Zij helpen de makers van deze teksten en websites om begrijpelijk te schrijven. 

EdLoket is een dagbestedingsplek en onderdeel van afdeling Communicatie van Amerpoort.

Studio Samen Skip

Nicholas "Skip" Rosamilia

He/him they/them

Diversity, Equity and Inclusion & Neurodiversity

I work as part of the impact strategy duo We Are -Hyphen. We craft mission-aligned strategies that empower companies to contribute to a just and sustainable future.

Basing our practice in our understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Studio Samen Niki Lou Eleveld

Niki Lou Eleveld

Zij/haar Hen/hun

Trainer, D&I Consultant,
Gespreksbegeleider

Na 10 jaar in het D&I werkveld weet Niki Lou als geen ander de vertaling te maken van abstracte concepten naar passende taal en actiepunten. Niki Lou vraagt door en maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Met een intersectionele lens helpt hen bij het formuleren van duurzame plannen voor verandering.

Studio Samen Killian Poolmans

Killian Poolmans

Hij/hem

Inclusieve communicatie  &
Strategie

I help teams to embrace creativity and inclusivity in their ways of working and product development. I do so by designing and facilitating virtual workshops that provide teams with the tools to design the future. Fully remote! The goal is to contribute to an inclusive and creative workforce that creates products and services for the full spectrum of society.

Studio Samen Beryl Valpoort

Beryl Valpoort

Zij/haar

Branding, Communicatie & Strategie

Als branding coach, merkstrateeg en copywriter helpt Beryl je verder met verhalen, tools, netwerk en 12 jaar aan ondernemerservaring. Ze denkt mee van strategisch niveau tot het formuleren van de juiste woorden. Door haar ervaring als maatschappelijk werkster heeft ze inzicht in veel verschillende doelgroepen die vaak vergeten worden.

Studio Samen Ailing Eelman

Ailing Eelman

Zij/haar

Inclusieve communicatie &
communicatiestrategie

Een strategische creatieveling die zich inzet voor een betere wereld. Ailing adviseert, schrijft en verbindt. Ze werkt o.a. bij LKCA en Code Diversiteit & Inclusie.

De stip op de horizon? Die heb jij allang. Ailing helpt je om die visie concreet te maken, met plannen voor korte en lange termijn. Praktische middelen die werken voor jouw doelgroep.

Studio Samen Anna Riley-Shephard

Anna Riley-Shephard

She/her

Diversity, Equity, Inclusion & Neurodiversity

I am part of -Hyphen+. The impact consultancy led by duo Skip Rosamilia and Anna Riley-Shepard. We craft mission-aligned strategies that empower organizations to contribute to a just and sustainable future. Basing our practice in a deep understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Inclusieve Marketing

Contact

Als je vragen hebt over inclusieve communicatie ben je altijd welkom. Hoe spreek ik mensen genderneutraal aan in een email? Hoe krijg ik contact met deze specifieke doelgroep? Waarom is de spatie tussen trans en vrouw zo belangrijk?

We helpen je graag! Stuur ons een mail, maak een afspraak of bel. 

 

Spreken we je snel?

 

🖤

Team Studio Samen

bottom of page