top of page

Direct diverse & inclusieve feedback op jouw project.
 

graphicpinkgreen.png

Wat is inclusieve communicatie consultancy?

Jouw gewenste doelgroep is divers, maar jouw team iets minder. Hoe zorg je ervoor dat je niet de plank misslaat met alle negatieve gevolgen van dien? Door de mensen om wie het gaat te betrekken!

 

Bij Studio Samen hebben we diverse consultants met allerlei ervaringsdeskundigheid én een heel divers netwerk. 

√ Krijg toegang tot ons diverse netwerk

√ Test jouw campagne of idee

√ Voorkom kritiek en imagoschade 

√ Durf weer een statement te maken

√ Krijg direct feedback op jouw plan of materiaal 

graphicgreensquare_edited_edited.png
Services

Hoe werkt het?

1. Leg jouw idee voor

Plan een kennismakingsgesprek in en bespreek jouw vraag. Misschien wil je een campagne testen bij een divers publiek of snel feedback op één poster of flyer. Ook als je bezig bent met het opzetten van doelen en strategie rondom inclusieve communicatie helpen we je graag.  

2. Wie moet er betrokken worden?

Uit jouw vraag blijkt welke perspectieven jij nog mist. Wellicht is er in jouw team niemand die tot de LHBTI+ gemeenschap behoort, maar heb je dit perspectief wel nodig. Wij zorgen dat je het missende perspectief borgt. Dat kan met advies van onze diverse groep experts, maar ook door focusgroepen of enquêtes. Immers kan één persoon nooit voor een volledige groep spreken. We doen jou een voorstel op maat. 

3. Hoe werken wij graag samen?

We voeren het project uit volgens de goedgekeurde offerte. Met een projectprijs kom jij nooit voor verrassingen te staan. We houden je proactief up to date en leveren een rapport op met onze bevindingen. Daarnaast presenteren we deze ook live zodat er ruimte is voor vragen. Hierin kunnen alle stakeholders meegenomen worden om draagvlak te creëren.

Wat zeggen klanten?

picbg2.png
header-1280x600-def-1_edited.jpg

Chung Hwa Chao

“Bij de ontwikkeling van een beleid op het gebied van DEI in reclames van bol.com, hebben Evita en Sharmila van Studio Samen ons geholpen in het bieden van een ‘outside perspective’ die buiten onze bubbel en ervaringen zijn. Door hun toegang tot andere perspectieven (een focus groep) en hun kritische blik, hebben ze dit beleid naar een hoger niveau gebracht. Het fijne aan samenwerken met Studio Samen is dat ze kritisch zijn, zonder belerend of extreem activistisch te zijn. Een aanrader dus!”

Bol.com

Studio Samen Consultants

Studio Samen consultant Osiris Hoepel

Osiris Hoepel

Hij/hem

Diversiteit & 
Inclusie

Osiris kom je vooral tegen tijdens trainingen en workshops. Van de basis van Diversiteit en Inclusie tot privilege walk of het begeleiden van ambassadeurs in hun D&I rol. 

Studio Samen DEI consultant Halima el Ghamarti.jpg

Halima el Ghamarti

Zij/haar

Inclusie &
Kansengelijkheid

Halima is directeur van Boks jongerenhuis en noemt zichzelf Kind Warrior. Iedereen verdient een eerlijke kans op het bouwen van een leven, vrij van belemmerende aannames, opvattingen en vooroordelen. Het zou normaal moeten zijn dat je naar de ander kijkt en handelt uit oprechtheid, betrokkenheid en nieuwsgierigheid. 

Studio Samen Tim Kroesbergen

Tim Kroesbergen

Hij/hem

Digitale Gezondheid &Toegankelijkheid

Tim is adviseur, trainer en spreker op het gebied van digitale gezondheid en toegankelijkheid. Hij adviseert over (zorg) hulpmiddelen die zelfstandigheid bevorderen. Daarnaast ook spreker op het gebied van zelfstandigheid en aangrenzende toegankelijkheid van de samenleving.

Studio Samen D&I consultant Edloket

Begrijpelijke communicatie, B1 taalniveau

De medewerkers van EdLoket lezen en testen brieven, teksten en websites op begrijpelijkheid.

 

Zij helpen de makers van deze teksten en websites om begrijpelijk te schrijven. 

EdLoket is een dagbestedingsplek en onderdeel van afdeling Communicatie van Amerpoort.

Studio Samen D&I consultant Sharmila Vooren

Sharmila Vooren

She/her

Inclusieve communicatie & LHBTI+ rechten

Sharmila is onze project- en marketingmanager. Als er iets gepland moet worden, heb je contact met Sharmila. Natuurlijk zet zij zich ook in als trainer en consultant, met een nadruk op en geleefde ervaring in LGBTQIA+. 

Studio Samen D&I consultant Niki Lou Eleveld

Niki Lou Eleveld

Zij/haar Hen/hun

Trainer, D&I Consultant,
Gespreksbegeleider

Na 10 jaar in het D&I werkveld weet Niki Lou als geen ander de vertaling te maken van abstracte concepten naar passende taal en actiepunten. Niki Lou vraagt door en maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Met een intersectionele lens helpt hen bij het formuleren van duurzame plannen voor verandering.

Studio Samen Killian Poolmans

Killian Poolmans

Hij/hem

Inclusieve communicatie  &
Strategie

I help teams to embrace creativity and inclusivity in their ways of working and product development. I do so by designing and facilitating virtual workshops that provide teams with the tools to design the future. Fully remote! The goal is to contribute to an inclusive and creative workforce that creates products and services for the full spectrum of society.

Studio Samen Beryl Valpoort

Beryl Valpoort

Zij/haar

Branding, Communicatie & Strategie

Als branding coach, merkstrateeg en copywriter helpt Beryl je verder met verhalen, tools, netwerk en 12 jaar aan ondernemerservaring. Ze denkt mee van strategisch niveau tot het formuleren van de juiste woorden. Door haar ervaring als maatschappelijk werkster heeft ze inzicht in veel verschillende doelgroepen die vaak vergeten worden.

Studio Samen Ailing Eelman

Ailing Eelman

Zij/haar

Inclusieve communicatie &
communicatiestrategie

Een strategische creatieveling die zich inzet voor een betere wereld. Ailing adviseert, schrijft en verbindt. Ze werkt o.a. bij LKCA en Code Diversiteit & Inclusie.

De stip op de horizon? Die heb jij allang. Ailing helpt je om die visie concreet te maken, met plannen voor korte en lange termijn. Praktische middelen die werken voor jouw doelgroep.

Studio Samen Anna Riley-Shephard

Anna Riley-Shephard

She/her

Diversity, Equity, Inclusion & Neurodiversity

I am part of -Hyphen+. The impact consultancy led by duo Skip Rosamilia and Anna Riley-Shepard. We craft mission-aligned strategies that empower organizations to contribute to a just and sustainable future. Basing our practice in a deep understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Studio Samen Nonye.jpg

Nonye Onwuka

Hij/hem

Diversiteit & 
Inclusie

Nonye Onwuka is vanaf het eerste uur betrokken bij Studio Samen. Hij is creative producer en zet zich in voor een duurzamere en inclusievere wereld. 

Studio Samen Skip

Nicholas "Skip" Rosamilia

He/him they/them

Diversity, Equity and Inclusion & Neurodiversity

I work as part of the impact strategy duo We Are -Hyphen. We craft mission-aligned strategies that empower companies to contribute to a just and sustainable future.

Basing our practice in our understanding of humans and what moves them (neuroscience, human evolutionary biology, and the arts), we ensure effective and meaningful organizational change for our clients.

Contact
picbg.png

Contact

Dus, heb jij een diversere doelgroep dan team; vraag ons om hulp. Al je vragen over inclusieve communicatie zijn welkom. Hoe spreek ik mensen genderneutraal aan in een email? Hoe krijg ik contact met deze specifieke doelgroep? Waarom is de spatie tussen trans en vrouw zo belangrijk?

We helpen je graag! Stuur ons een mail of maak een afspraak

 

Spreken we je snel?

 

🖤

Team Studio Samen

bottom of page